top of page
  • Foto van schrijverRick Breeuwer

Corona houdt ons goed bezig! Maar we zien ook de kansen!

Als geen ander worden bedrijven waar veel mensen samenkomen getroffen door alle perikelen rondom Corona. Ook wij bij Xperience opleidingen doen wat we kunnen in de strijd tegen dit virus. Hoe bedreigend ook, we zien het ook weer als een kans!Hoe zien we hier dan een kans in?

Allereerst door vast te stellen wie je vrienden zijn. In nood leer je deze immers kennen. Sommige van onze opdrachtgevers hebben met lood in hun schoenen de Xperience uitgesteld. Soms zelfs een dag van tevoren. Natuurlijk gaan we ons dan niet beroepen op de algemene voorwaarden van minimale annuleringstermijnen. Samen hebben we gekeken naar een betere planning. Maar ook aan de andere kant hebben we met onze leveranciers soepele afspraken kunnen maken. Dat voelt goed.


Beter dan ooit zijn we door onze trainingsruimte gegaan om te ontsmetten. Pennenbakjes zijn verdwenen, meubilair ontsmet, alles waar deelnemers aan kunnen zitten met alcohol afgenomen. Zelfs rekenmachines en fiscaal memo's zijn schoner dan ooit. 


Wat we ook hebben gedaan is kritisch gekeken naar onze opleidingen. Waar moet je echt fysiek ergens verschijnen (bijvoorbeeld bij je examen) en waar zou een technisch oplossing mogelijk zijn. En dan zie je dat er verrassend veel mogelijkheden zijn. En in deze tijd zal niemand je kwalijk nemen dat de techniek soms een beetje hapert. We zitten allemaal in een leercurve tenslotte.


Wanneer je dan toch fysiek bij elkaar moet komen dan nemen we uiteraard de protocollen van onze opdrachtgevers ala uitgangspunt. In sommige gevallen is ons eigen protocol nog iets strenger en dan gaan we in overleg. Groepen groter dan 6 personen zullen we wel doen maar dan alleen wanneer en voldoende fysieke ruimte is. We houden 1,5 tot 2 meter afstand aan.


Een gemakkelijke oplossing die slechts 50 cent kost is een bamboestok van 2 meter. Kun je je collega "porren", dan staat hij te dichtbij.....


Natuurlijk maken we ons - net als de rest van Nederland - zorgen. Zorgen voor een grootschalige uitbraak die met name de zwakkeren zou kunnen treffen. Wat we kunnen doen, doen we. Ook als dat betekent dat we even geen omzet draaien. So be it.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page