top of page
  • Rick Breeuwer

Op de koffie bij Fred Nieuwenhuis

Maak kennis met onze Xperience toezichthouder en trotse chauffeur van de Examenbus!Fred, was je voordat je bij Examenbus aan de slag ging ook al chauffeur?

Ja, ik ben vanaf mijn 18e al chauffeur. Ik ben hierin gerold, omdat mijn vader rijschoolhouder was. Eerst ben ik tijdens mijn dienstplicht chauffeur geweest in het leger. Daarna ben ik eerst vrachtwagenchauffeur geweest en vervolgens ben ik 6 jaar lijndienst chauffeur geweest bij de RET. Vervolgens ben ik nu al ruim 30 jaar touringcar chauffeur. In die laatste 30 jaar heb ik van het noorden tot het zuiden door heel Europa gereden.


Hoe ben je precies bij Examenbus terecht gekomen?

In de tijd dat ik lijndienst chauffeur was bij de RET zag ik een vacature op indeed waar een chauffeur en toezichthouder werd gezocht voor de Examenbus. Binnen een week was alles rond en kon ik aan de slag. Daarvoor moest ik wel een opleiding tot toezichthouder afronden.


Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?

Dat varieert erg per dag. Een normale werkdag begint thuis, waar ik de examens van de dag voorbereid. Ik kijk naar welke examens er afgenomen worden en of het nieuwe of bekende kandidaten zijn, zodat ik weet hoeveel uitleg ik moet geven van te voren. Uiteindelijk ben ik om half 9 op locatie om de laptops en de ruimte voor te bereiden voor de kandidaten. Als het nodig is heb ik contact met de kandidaten waar ze precies moeten zijn en ontvang ik ze buiten. Dan drinken we een kop koffie en gaan we naar de examenruimte. Hier leg ik alle stappen uit en starten de kandidaten met hun examen. Na de examens geef ik iedereen hun cijfer en zorg ik dat de diploma’s naar de geslaagde kandidaten worden verstuurd.


Wat vind je het leukst aan je werk?

Twee dingen vind ik vooral heel leuk aan mijn werk. Ten eerste de omgang met de kandidaten. Ik probeer het ze zo gemakkelijk mogelijk te maken door bijvoorbeeld de temperatuur van de examenruimte te regelen, alles klaar te zetten en hun laptops alvast in te loggen. Hierdoor hoeven ze bij aankomst alleen op start te klikken en kunnen ze hun examen gelijk maken. Zo probeer ik stress te voorkomen wat heel belangrijk is heb ik gemerkt.

Ten tweede de Examenbus. Ik ben er al sinds het begin van Examenbus bij. De Examenbus heeft ook de bijnaam: “De Dame” gekregen. Alle werkzaamheden rond de bus doe ik met plezier. Zo hebben we laatst de Examenbus van onder tot boven schoongemaakt in de wasstraat.


Hoe ervaar je de corona tijd als chauffeur en toezichthouder bij Xperience opleidingen?

De corona tijd is erg moeilijk. Dit vooral, omdat de Examenbus veel stilstaat. Door de 1,5 meter regel mogen we in de Examenbus nog maar 4 tot 6 personen tegelijkertijd examen laten doen. Hierdoor verschoven mijn werkzaamheden en zagen mijn werkdagen er opeens heel anders uit. Nu nemen we examens in kleinere groepen en op locatie af. Dit heeft ook zijn voordelen. Je hebt dan meer interactie en kan beter focussen op de behoeften van die paar kandidaten. We zijn nu wel bezig om naar mogelijkheden te kijken om de Examenbus op andere manieren in te zetten en daar kijk ik naar uit!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page