top of page
  • Rick Breeuwer

Zoom-bloopers



Van mij geen goedbedoelde adviezen over gebruik van Zoom, Skype of Teams. Daar barst het van op media zoals dit. Maar de afgelopen maanden ben ik overgegaan van veelal klassikale opleidingen naar On-line trainingen. Even wennen -maar dat geldt voor iedereen- maar ook vooral nieuwe ervaringen. En daar zitten hele leuke tussen. Te leuk om niet met jullie te delen. En dan heb ik het niet over brakke wifi of slecht werkende microfoons.


Oude gewoontes komen bovendrijven. Zit ik net in opperste concentratie uit te leggen wat de fiscale consequenties zijn van gedeeltelijke afkoop van de KEW zie ik in mijn scherm tot mijn grote verbazing een deelnemer een pakje DRUM tevoorschijn halen. Op z'n gemak draait hij een shaggie om vervolgens op zoek te gaan naar een aansteker. Eenmaal terug in de sessie krijg ik het verzoek of ik dat laatste nog een keer wil uitleggen. "Wat denk je zelf?"


Thuiswonende studenten kunnen er ook wat van. Als trainer zie je natuurlijk wat er bij hen op de achtergrond gebeurt. Al is het maar vanuit een ooghoek. Zie ik daar een moeder thuis komen met de boodschappen en met haar achterwerk naar de camera begint ze met het opruimen van de boodschappen. Ik weet welke tattoo's ze heeft en op welke plekken ze zitten...


En dan de collega wiens vrouw op de achtergrond met de stofzuiger even haar ding doet. "Of hij even zijn voeten van de vloer wil halen?".


Welke ik ook de moeite van het delen waard vind is de zoomende collega die een hardhorende vader heeft. Maar het journaal kan hij echt niet missen! Wanneer ik vervolgens de collega zelf maar even mute zie ik precies wat vader van de het nieuws vindt. Daar hoef je niet voor te kunnen liplezen.....


Als laatste de collega die met zijn iPhone inbelt maar dan de camera niet op zichzelf gericht heeft staan maar op zijn vrouw die bezig is met de afwas. Los van de beroerde kwaliteit van de schokkerige beelden was het hele Zoom-gezelschap bezig met het huishouden van deze arme man.


De humor ligt op straat. Maar met Zoom komt hij ook het kantoor en de woonkamer binnen. Dat het me afleidt neem ik voor lief. De anekdotes sla ik op en neem ik mee. Veranderen kan gewoon leuk zijn.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page