top of page
  • Rick Breeuwer

Examen Hypothecair Krediet na april 2020?


Ieder jaar veranderen de toets-termen van alle WFT-opleidingen. Bij veel WFT-opleidingen doet dat weinig stof opwaaien omdat er niet zoveel veranderingen zijn. Hoe anders bij WFT Hypothecair Krediet. Na de Euro-crisis, de hypotheekcrisis, de hausse van 2019 en alle maatregelen die genomen zijn ter voorkoming van overcreditering en het provisieverbod weet je één ding zeker: de hypothekenmarkt is turbulent. Zo ook de toets-termen.

Onze trainers hebben inmiddels ook zelf weer hun examens gedaan voor WFT Hypothecair Krediet. Dit is wat ze ervan vonden: Het examen is mooi evenwichtig opgebouwd waarin je binnen een en dezelfde casus te maken kunt krijgen met zowel maximaal te lenen bij kleine inkomens als pensioenverevening. Of een andere casus waarin scheiden en betaalbaarheid na scheiding belangrijke thema's zijn. Of wat te denken over oudere gemengde verzekeringen die al dan niet de maximale KEW-vrijstelling beperken.

Over het algemeen zijn de vragen vooral moeilijk doordat er veel verschillende onderwerpen tegelijkertijd inzitten. Maar de diepgang per onderwerp is prima te doen. Al met al een mooie set vragen die aansluit bij de dagelijkse praktijk.

Tip: wanneer je zelf examen gaat doen, weet dan alles van pensioenverevening, herken de belastingregimes, weet hoe je een UPO en mijnpensioenoverzicht leest en zorg dat je de scenario's bij scheiden kent.

Wat ons betreft kan de vlag uit. WFT Hypothecair Krediet is een mooi en evenwichtig examen, passend bij wat deze tijd van jou als adviseur vraagt.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page